Zenuwachtig tijdens sollicitatie gesprekken

Een tijd geleden assisteerde ik bij een nlp-training. Een van de onderwerpen was ‘belemmerende overtuigingen’. Anders gezegd: je gelooft iets dat je in de weg staat bij het behalen van gewenste doelen. Zo’n verkeerd idee over jezelf kan de gedachte zijn: “Ik leer het nooit”. Een van de deelneemsters was bij haar laatste sollicitatie erg zenuwachtig. Ze kreeg de baan niet en geloofde dat ze buiten de boot was gevallen door haar zenuwen. Ook geloofde ze werkelijk dat zij bij een volgend sollicitatie gesprek opnieuw erg zenuwachtig zal zijn en daardoor opnieuw afgewezen wordt.

NLP kan dit soort foute ‘overtuigingen’ eenvoudig en effectief verhelpen. Als eerste wordt de zwart/wit omdraai techniek gedaan om de negatieve emoties die aan die herinnering zijn gekoppeld, te neutraliseren. Vervolgens maakt die persoon een filmpje van toekomstige gesprekssituaties waarin je je ongeacht het verloop van dat gesprek, rustig en ontspannen voelt en je alert en goed op de anderen reageert. Dit geeft geen garantie dat je de baan krijgt – andere kandidaten kunnen echt beter zijn – maar je voelt je na afloop tevreden en voldaan over je optreden tijdens het gesprek. De kans dat de keus bij voldoende geschiktheid op jou valt, wordt wel vele malen groter wanneer je in het gesprek rustig en zelfverzekerd over komt.

Herken je jezelf in dit voorbeeld? Kom dan langs om nare ervaringen te veranderen in neutrale gebeurtenissen en leer hoe je toekomstige situaties vol zelfvertrouwen tegemoet treedt.

Geplaatst in NLP | Een reactie plaatsen

Communiceren met het onbewuste

Een deel van de NLP technieken bestaat uit het toepassen van hypnose. Hypnose stelt je in staat met het onbewuste van ons brein te communiceren. Ruim 95% van ons doen en laten gebeurt op onbewust niveau, zoals ademhalen, spijsvertering, autorijden etc. etc. Ook hoe we reageren op elkaar wordt in belangrijke mate door het onbewuste aangestuurd, als ook wanneer je je gestresst  of gefrustreerd voelt bij bepaalde gebeurtenissen en situaties. Met NLP kan je veel van die situaties verbeteren en vooral als daarbij ook hypnose wordt gebruikt. Vandaag communiceerde ik via vingerbewegingen met een onder hypnose gebrachte klant die moeite had met bepaalde gedragingen van collega’s. Prachtig te ervaren hoe goed dat werkt. Wil je ook eens meemaken hoe het is om onder hypnose te gaan, klik dan hier en maak een afspraak voor een proefsessie hypnose.

Geplaatst in NLP | Een reactie plaatsen