Zenuwachtig tijdens sollicitatie gesprekken

Een tijd geleden assisteerde ik bij een nlp-training. Een van de onderwerpen was ‘belemmerende overtuigingen’. Anders gezegd: je gelooft iets dat je in de weg staat bij het behalen van gewenste doelen. Zo’n verkeerd idee over jezelf kan de gedachte zijn: “Ik leer het nooit”. Een van de deelneemsters was bij haar laatste sollicitatie erg zenuwachtig. Ze kreeg de baan niet en geloofde dat ze buiten de boot was gevallen door haar zenuwen. Ook geloofde ze werkelijk dat zij bij een volgend sollicitatie gesprek opnieuw erg zenuwachtig zal zijn. En daardoor opnieuw afgewezen zal worden.

NLP kan deze beperkende ‘overtuigingen’ eenvoudig en effectief verhelpen. Als eerste wordt de zwart/wit omdraai techniek gedaan om de negatieve emoties te neutraliseren, die aan die herinnering zijn gekoppeld. Vervolgens maakt die persoon een filmpje van toekomstige gesprekssituaties waarin je je ongeacht het verloop van dat gesprek, rustig en ontspannen voelt. En dat je alert en goed op de anderen reageert. Dit geeft geen garantie dat je de baan krijgt want andere kandidaten kunnen echt beter zijn. Maar je voelt je na afloop tevreden en voldaan over je optreden tijdens het gesprek. De kans dat de keus bij voldoende geschiktheid op jou valt, wordt wel vele malen groter wanneer je in het gesprek rustig en zelfverzekerd over komt.

Herken je jezelf in dit voorbeeld? Kom dan langs om nare ervaringen te veranderen in neutrale gebeurtenissen en leer hoe je toekomstige situaties vol zelfvertrouwen tegemoet treedt.
Bel 06-15090353 of mail naar info@haastert.nl

Dit bericht is geplaatst in NLP. Bookmark de permalink.